14 Ağustos 2011 Pazar

patatesli mantı(hıngel)

mantılar arasında en çok bunu severim ben ama patatesli olduğu için herhes tarafından pek sevilmiyor.olsun onların hakkınıda seve seve yiyebiliriz biz ben ve kayra oda bayıla bayıla yedi eee kimin oğlu:)
yapılışı çok basit sadece biraz zaman alıyo ama biraz büyük olduğu için diğer mantılara göre daha çabuk bitiyo.
1 yumurta,tuz su ve unla biraz sert bir hamur yoğuruyoruz.patatesleri haşlayıp kavrulmuş soğanla beraber kavuruyoruz,baharatlandırıyoruz.hamuru yuvarlak açıp büyük kareler halinde kesiyoruz.patatesli harçtan içine koyup muska şeklinde kapatı pişiriyoruz.üzerine tereyağla biber kızdırıp döküyoruz.bence bu mantıya yoğurt yakışmıyo ama zevke kalmış tabi...
herkese mutlu pazarlar:))hayırlı ramazanlar

2 yorum:

Fatma dedi ki...

Zehracım bloğunda yenilikler yapmışsın çok güzel olmuş
hıngel i bende çok severim hatta geçenlerde kardeşimle yaptım ama resimler olmadığı için yayınlayamadım
ellerine sağlık canım
afiyet olsun sana ve yakışıklı oğluşun Kayra'a

Eylem dedi ki...

bir defa yapmıştım ve ger.ekten çok lezzetli oluyor.ellerine saglık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...