7 Mart 2010 Pazar

muhallebili kadayıf

bu aralar MUTSUZUM kendi kendime daralıyorum sebepsiz nedensiz.hayırdır inşalla allah güzel şeyler göstersin.durum böyle olunca stres attığım tek yer mutfak beni rahatlatıyor.bu tatlıyıda onun için havam değişsin die yaptım.sonuç durum aynı gereksiz birsürü kalori ve yanıma kar yeni bir tarif.tv de bi kaç kez görmüştüm ama hiç yapmamıştım tavsiye olunur bence lezzetli bir tarif.


50 gr margarinle 1 su bardağı unu hafif kavuruyoruz.1lt sütü ilave edip sürekli karışrıtararak pişiriyoruz.soğumaya bırakıyoruz.50 gr yağla 250-300 gr kadayıfı rengi değişene kadar kavuruyoruz.ikiside ılıyınca kadayıfın yarısını borcama döküyoruz muhallebinin hepsini kadayın üstüne düzgünce yerleştirip üsütünü düzlüyoruz.iyice soğuyunca kalan kadayıflarıda üzerine döküp birkaç saat sonra afiyetle yiyoruz.afiyet olsuuuun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...