18 Kasım 2008 Salı

PROFİTEROL

Bu profiterolu teyzem melahat için yaptım umarım beğenir onu çoook seviyorum.

işte tarifi;
hamuru için:
75 gr margarin
1 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 fiske tuz
3 yumurta
yarım pk kabartma tozu


iç kreması
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta
1 pk vanilya

çikolata sosu
1 buçuk bardak süt
yarım paket toz çikolata sosu


yapılışı:margarin,süt,tuz ve şekeri tencereye koyup kaynatıyoruz.kaynayınya içine unu koyup hızlı hızlı karıştırıyoruz topaklanmasın diye.toparlanınca tencereyi ocaktan indirip el değecek soğukluğa getiriyoruz.soğuyunca içine 1 er birer yumurtaları kırıyoruz kek kıvamına gelince kabartma tozunu koyup krem şanti torbasına koyuyoruz.azar azar yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkıyoruz.








şekildeki gibi sonra pişmeye bırakıyoruz kabarıp biraz kuruyunca fırından çıkarıp soğutuyoruz.diğer bir tarafta kremasını yapmaya başlıyoruz bütün malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz.


kerema soğuyunca hamuru altlarında küçük bi delik açıp kremşanti tormasıyla kremayı hamurun içine sıkıyoruz.daha sonra yaptığımız toz çikolata sosunu profiterollerin üzerine döküyoruz.


AFİYET OLSUN...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...