28 Aralık 2009 Pazartesi

aşure


aşureyi küçüklüğümden beri çoook severim.birkaç yıldırda yapıyorum.benim tarifim de hemen hemen herkesin yaptığı klasik tarif ama yinede yazıyım ben:))))
1 su bardağı aşurelik bugday
yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı fasulye
yarım su bardağı kuru sarı üzüm
yarım su bardağı fıstık
yarım su bardağı fındık
10 adet kuru kaysı
1 adet elma
5 adet kuru incir
3 bardak şeker
süslemesi için tarçın,ceviz,nar vb
bugdayı akşamdan bi taşım kaynatıp altını kapatıyoruz sabaha kadar böyle daha iyi şişiyo.fasulye, nohutu üzümü, kaysıyı ve inciride akşamdan ıslıyoruz.sabahleyin fasulye ve nohutu haşlayıp şişen buğdayların içine alıp kaynatmaya başlıyoruz.kaynayınca içine üzümü ,kaysıyı, fındık ve fıstıkları ,ince doğranmış elmayı koyuyoruz.kaynayıp özleşince şekerini koyuyoruz arzuya göre.en son kapatmaya yakın incirini koyuyoruz önce koyunca çok kararıyor çünkü.azıcık daha kaynatıp kapatıyoruz altını.herkese afiyetler olsuuuun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...