12 Mart 2009 Perşembe


CHESSE KEK
en sonunda bende cheese kek yapabildim.çok uzun zamandır yapmak istiyodum ama zor geliyodu.geçden hafta kararım verdim malzemelerimi tamamladım yapmaak şimdiye kısmetmiş.bişeyi çok canın çekince insan öle çok yiyemiyo ama yinede beğendim sık sık yapacağım bi tarif olacak
malzemeleri:
400 gr labne peyniri
1 çay bardağı yoğurt
3 yumurta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
3 türk kahvesi fincanı şeker
1 pk vanilya
tabanı için:
1 pk petibör bisküvi
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
kelepçeli kek kalıbı
yapılışı:ilk önce bisküvileri rondodan geçirip toz halina getiriyoruz.sonra tavada yağla bisküvileri kavuruyoruz.rengi biraz koyulaşana kadar.tarçınıda ekletip soğutuyoruz.soğuyunca biraz suyla toparlayıp kalıba iyice sıkıştırıyoruz.kenarlarını bi parmak yüksek yapıyoruz.sonra dolaba soğumaya bırakıyoruz. başka bi yerde yumurtayı ,şekeri ,peyniri,yoğurdu nişastayı ,unu karıştırıp kalıbın içine kuyuyoruz.kalıba koyduktan sonra 4-5 kez hafifi hafif yere vuruyoruz ki içindeki kabarcıklar çıksın pişerken çatlamasın die.150 derecelik fırında 30 dk pişriyoruz.
piştiğini anlamak için sallıyoruz içine kürdan batırmıyoruz.sallanınca cıvık gibi değilse çıkarıyoruz.soğuyunca dolaba koyup 6-7 saat sonra servis ediyoruz.
afiyet olsuuun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...