17 Mart 2009 Salı


PATATESLİ MANTI
herkese olurmu bilmem ama bana bu günlerde pek sık olmaya başladı.uzunca bi süre bişey canım çekiyo resmen tadını ağzımda hissediyorum ama yiyince sanki istediğimi bulamıyorum.bu tarifte tam öyle oldu.çocukluğumdan beri patatesli mantıyı kıymalı mantıdan yüksek tutarım onu daha bayıla bayıla yerim ama bu sefer pek öle olmadı.aslında tadında bi değişiklik yok ama galiba benim ağız tadım değişiyo.neyse ben tarifi vereyim.inşallah siz yaparsınız benim alamadığım tadı alırsınız.
un, tuz ve suyla katı bi hamur yapıp biraz dinlendiriyoruz.bu bize daha kolay açmayı ve katlamayı kazandırıyo.başka bi yerde haşlanmış patateslerle soğanı kavurup baharatlıyoruz.bence patatese en çok reyhan yakışıyo tavsiye ederim.sonra klasik mantı gibi açıp biraz büyük kareler kesiyoruz arasına patatesli harçtan koyup üçgen katlıyoruz.hepsi bitince haşlayıp yoğut ve tereyağlı sosla servis yapıyoruz.
afiyet olsuuuun....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...