1 Eylül 2009 Salı

şöbiyet

şöbiyeti baklavadan daha çok seviyorum.hem yapması daha kolay hem görünüşü bana göre daha güzel.ben böyle anlatınca komşum gülsüm yapalım dedi ve yaptık.biraz olaylı oldu yapışımız çocuklarla uğraşmakla falan ama tadı gayet güzel oldu bence.
işte tarifi
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çağ bardağı yoğurt
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1-2 damla limon
aldığı kadar un
şerbeti için
4 bardak şeker
5 bardak su
üzeri için 1 pk margarın,1 su bardağı sıvı yağ
açmak için 400 gr nişasta

kabartma tozu ve limonu karıştırıp köpürtüyoruz diğer malzemelride katıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz.yaklaşık 28-31 beze çıkıyor.hamurları nişasta ve un karışımıyla servis tabağı kadar açıp aralarına nişasta sürüyoruz.bu işlem hamur bitene kadar devam ediyor.bütün hamurlar bitince merdaneyle açabildiğim kadar açıp tekrar hamuru büyütüyoruz.sonra kare kare kesip muska gibi katlıyoruz.üzerine 1 pk margarin ve 1 su bardağı sıvı yağ kızdırıp döküyoruz.şerbet ılık şöbiyet ılık şekilde şerbetide döküyoruz afiyetle yiyoruz.

3 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

arkadaşım şerbet kısmına su yerine un yazmışsın :)bazen karışıyor.iç malzemesi hakkında bilgi vermemişsin ama görüntü harika ellerine salık.

derya dedi ki...

ZEHRACIĞIM ELLERİNE SAĞLIK ŞÖBİYETİ
ÇOK SEVERİM.BEREKETLİ İFTARLAR DİLERİM ÖPÜYORUM...

HADİYE dedi ki...

Merhaba Zehra,

Şöbiyeti bende severim ama yapımı zordur.Sen anlatınca cesaret geldi.Kolaylıkla yapılabilir.Deneyeceğim.
Ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...