6 Aralık 2009 Pazar

gül tatlısı

bayramda gül tatlısı yapmıştım ama fotoğrafını çekmeyi son 3 tane kala hatırladım:(((onun için ortaya böyle bi foto çıktı.fotonun zavallılığna bakmayın tadı harika olmuştu.
bu tarfi http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/01/gl_tatlisi_.html den aldım ve çok memnum kaldım.
işte tarif (gerçi aynen uyguladm ama yinde arşivimde bulunsun istiyorum)
* 1 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*yarım paket margarin
*1 su bardağ irmik
*yarım su bardağı yoğurt
*1 çorba kaşığı sirke
*1 fiske tuz
*1 pk kabartma tozu
*1 pk vanilya
*aldığı kadar un(ben sinangil baklavalık un kullanım çokta memnum kaldım)
*arasına yarm bardak kadar ceviz veya fındık
şerbeti için:
*4 bardak su
* 3 bardak şeker
yapışı:ilk önce şerbeti kaynatıyoruz.hamuru ele yapışmycak yumuşaklıkta yoğuruyoruz.yarım cm kalınlığında açıp çay bardağıla kesiyoruz.kestiğimiz yuvarlakları yarısı üstüne gelecek şekilde 4 tane koyup yuvarlıyoruz.ortadan ikliye kesince gül halini alıyor.(yukarıdaki linkte aşamalı fotoları mevcut.)bu işlemi malzeme bitene kadar yapıyoruz.fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.ilk sıcaklığı çkınca soğumuş şerbeti sıcak tatlıya döküyoruz.afiyetle yiyoruz.denemeyen varsa mutlaka denesin hiiiç pişman olmaz :)))afiyet olsuuun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...